Les protestes contra el control d’internet es tanquen amb un concert al Fossar de les Moreres

  • Es pot seguir en 'streaming' per internet · El (D') Evolution Summit ha organitzat accions reivindicatives durant tot el dia, mentre els ministres de cultura europeus es reunien a la Llotja de Mar de Barcelona

VilaWeb
Redacció
30.03.2010 - 16:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les accions preparades pel (D’) Evolution Summit contra el projecte de llei d’economia sostenible espanyol (amb la polèmica disposició sobre les descàrregues d’internet i el tancament de webs) es tancaran avui al vespre amb un col·loqui obert de l’empresa Derivart i un concert de la Màquina de Turing. Es pot seguir en directe a internet.

El (D’) Evolution Summit s’ha organitzat coincidint amb el Fòrum Europeu de les Indústries Culturals, que des d’ahir aplega els ministres de cultura europeus al Palau de la Llotja de Mar de Barcelona. La intenció del fòrum és de pactar un full de ruta per al futur de les indústries culturals europees. Però ahir els ponents van evitar de parlar del gran tema: els drets d’autor i les descàrregues a internet.

Avui sí que n’han parlat, però poc, i gràcies al fet que un dels ponents, l’únic proposat per les plataformes d’internautes que ha estat acceptat per l’organització, era Michel Bauwens, teòric del P2P i president de la Fundació P2P.

Odile Quintin, la directora de Cultura de la Comissió Europea ha dit que les descàrregues a internet eren ‘una de les grans qüestions del sector’, i ha explicat, sense entrar en detalls i sense valorar la llei aprovada pel govern espanyol que permetrà el tancament de webs, que calia ‘trobar un model, encara que sigui difícil’.

L’actor Leo Bassi, vestit de pallasso, ha protagonitzat avui una de les performances més espectaculars: ha intentat de lliurar als ministres de cultura un aneguet de goma inflable, però el cordó policíac que hi havia al voltant del Palau li ho ha impedit. ‘Parlen de cultura i es troben amb un pallasso i un aneguet inflable i… com reaccionen? Enviant-hi més policia!’, ha ironitzat, quan les forces de seguretat li impedien d’entrar a l’edifici.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any