Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  29.03.2010  08:06

Dos atemptats al metro de Moscou: 37 morts, pel cap baix

De moment ningú no ha reivindicat l'atemptat · El burgmestre de Moscou diu que eren dones suïcides

Men?ame
 

El metro de Moscou ha estat objecte avui a les vuit del matí, hora russa, d'un doble atemptat amb bomba. Pel cap baix, hi ha trenta-set morts. La primera ha esclatat a l'estació de Lubianka i ha fet vint-i-cinc morts i disset ferits; la segona, a l'estació de Park Kultury, amb la conseqüència d’una quinzena de morts i molts ferits. De moment, no hi ha hagut cap grup que hagi reivindicat l'atemptat.

Fonts del govern esmentades per agències de notícies russes sospiten que no hagin estat atemptats suïcides. I el burgmestre de Moscou, Yuri Luzhkov, ha precisat que eren dues dones, però no s'ha confirmat.

El setembre del 2004 un atemptat suïcida va fer nou morts i cinquanta ferits a l'exterior de l'estació Ríjkaia del metro de Moscou. El febrer d'aquell mateix any un altre atemptat en un comboi, entre les estacions de Paveletskaia i d'Avtozavòdskaia, perpetrat per una dona que portava un explosiu va fer quaranta-un mort.

El metro de Moscou és un dels més concorreguts del món, amb una mitjana de cinc milions i mig de viatgers diaris.