Notícies

Dissabte  20.03.2010  06:00

Una exposició recorda la gran Margarida Xirgu a Badalona

Coincideix amb l'aparició del llibre 'Margarida Xirgu. Cartografia d'un mite. De Badalona a Punta Ballena' de Francesc Foguet

Men?ame
 

Margarida Xirgu va ser la gran actriu catalana de la primera meitat del segle XX. Musa i amiga d'intel·lectuals i poetes, va debutar amb 'Mar i cel' d'Àngel Guimerà. I va fer brillar per damunt de tot un nom: el de Federico García Lorca. Però la guerra del 1936-1939 la va enxampar de gira per sudamèrica. I allí es va quedar, exiliada i plena de dol i de ràbia per l'assassinat de Lorca molt al principi de la guerra i per la dictadura feixista després, fins a la seva mort. Havia nascut a Molins de Rei el 1888, però va viure a Badalona fins el 1936. Va morir a l'exili, a la població de Punta Ballena, a l'Uruguai, el 1969. Ara una exposició al Museu de Badalona i un llibre en recorden l'èxit i la tragèdia.

L'exposició 'Margarida Xirgu. De Badalona a Punta Ballena' es podrà veure al Museu de Badalona fins el 2 de maig. S'hi ressegueix la vida i la trajectòria de l'actriu gràcies a l'aportació de material de la família i de l'Institut del Teatre. La mostra coincidiex amb la publicació del llibre 'Margarida Xirgu. Cartografia d'un mite. De Punta Ballena a Badalona' obra de l'especialista Francesc Foguet. I el dia 27, Dia mundial del teatre, s'homenatjarà l'actriu al Teatre Zorrilla de Badalona.