El ja exdirector de l’Avui Sabadell, Julià Guerrero, passa a ser director de Ràdio Castellar gràcies a canvis en el procés de selecció

  • El qui havia sigut cap de comunicació del PSC a Palau-Solità i Plegamans s’ha beneficiat de modificacions en les puntuacions del concurs públic sense que les hagi aprovat el Consell de Comunicació

VilaWeb
Redacció
09.03.2010 - 23:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

 

Novament apareix la polèmica en l’adjudicació de càrrecs en organismes públics. Aquesta vegada ha estat a la població veïna de Castellar del Vallès però amb un marcat caràcter sabadellenc. Algunes fonts apunten que l’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, hauria incidit directament per tal que una persona de la seva confiança passi a ser el màxim responsable del principal mitjà de comunicació del municipi.

 

L’entrevista personal passa de 5 a 10 punts, la prova pràctica baixa de 25 a 15 i els mèrits passen de 3’5 a 10. Aquests són alguns exemples dels canvis que han permès a Julià Guerrero esdevenir nou director de mitjans públics de comunicació de Castellar del Vallès. Una plaça, per cert, que no existia fins al moment. Fins ara el càrrec era el de director de Ràdio Castellar i per això el passat 25 de gener es va obrir un concurs d’oposició lliure en règim laboral. Ara bé, per ocupar la vacant que quedava lliure calia sotmetre’s a les bases generals acordades per l’Ajuntament durant el 2008 (en l’apartat sisè sobre la selecció dels aspirants i sobre les funcions bàsiques del lloc de treball) i el canvi de nom del lloc de treball ha permès que s’hagin pogut fer els canvis mencionats. A més a més aquesta nova plaça no es contempla en la plantilla de personal aprovada per al 2010, ni està prevista en la despesa al pressupost municipal i la seva creació no està permesa en el Pla de Sanejament aprovat el 2009 per pal·liar el dèficit en l’exercici anterior. No obstant, per si fos poc, tampoc ha estat tractat en el Consell de Comunicació de Castellar.

 

El nou responsable del mitjà públic castellarenc ha estat fins la setmana passada director de l’Avui Sabadell (encara sense director i amb un futur incert) i anteriorment havia sigut cap del departament de comunicació del PSC de Palau-Solità i Plegamans. Per tot plegat no han estat pocs els que no han dubtat en interpretar aquesta maniobra com un nou pas dels socialistes de la comarca per controlar els mitjans de comunicació locals i preparar-se així per a les pròximes eleccions municipals. De fet algunes fonts apunten que el mateix alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, hauria recomanat a l’alcalde de Castellar, Ignasi Gimenez, l’elecció de Guerrero. En tot cas ja alguns grups de l’oposició castellarencs ja han impugnat les bases del concurs i caldrà veure com evolucionen els esdeveniments. De totes maneres un cas similar s’ha denunciat des de Sabadell on el gerent de l’empresa pública Ràdio Sabadell, Josep Abellan, tampoc ha passat el procés que li correspondria per ocupar el seu càrrec. Bàsicament l’haurien d’haver escollit dues terceres parts del ple municipal i això mai ha passat.

 

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any