Notícies

Dilluns  01.03.2010  20:00

El 28-F, vídeo a vídeo

Men?ame
 

Una vuitantena de municipis catalans van passar diumenge per les urnes. La segona onada de referèndums sobre la independència es va tancar amb una participació del 21%, sis punts més baixa que no la primera tanda, i amb un 92% de vots favorables a la sobirania. Com en la jornada del 13 de desembre, VilaWeb TV va seguir de prop les consultes i va elaborar uns quants reportatges. Abans del 28-F, per exemple, es van analitzar amb dos informatius el Baix Llobregat, una de les comarques que s'han estrenat en l'organització de referèndums, i també la feina feta per unes quantes comissions locals, especialment la de Breda (el 'Ventdelplà' de TV3). Diumenge mateix, VilaWeb TV va oferir dos reportatges més: l'experiència del vot electrònic a Alella i una crònica de la jornada al Baix Llobregat. Finalment, també es va emetre a la nit un debat amb Muriel Casals, futura presidenta d'Òmnium Cultural, i Lluís Cabrera, dels Altres Andalusos, en què van analitzar els resultats de les consultes del 28-F.

La Coordinadora Nacional de les Consultes d'Independència considera que aquest 28-F s'ha consolidat com el 'pont' entre el 13-D i les futures convocatòries del 25 d'abril i el 20 de juny, en què estan cridats a votar fins a un milió de catalans en més de dos-cents municipis.

Podeu trobar molta informació sobre totes les onades de consultes sobre la independència a la web especial de VilaWeb Vull Votar.