Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  06.02.2010  13:23

Ascó i Zarra, entre les vuit candidatures admeses per acollir el cementiri nuclear

De les catorze inicials, cinc han estat excloses

Men?ame
 

Els municipis d'Ascó (Ribera d'Ebre) i Zarra (Vall de Cofrents) són dues de les vuit candidatures admeses per la comissió interministerial per acollir el futur cementiri nuclear. De les catorze candidatures que van presentar-se, vuit han estat admeses i cinc, excloses. En concret, les candidatures admeses són les espanyoles Albalá (Cáceres); Melgar de Arriba (Valladolid); Santervás de Campos (Valladolid); Torrubia de Soria (Sòria); Yebra (Guadalajara); i Villar de Cañas (Conca); a més d'Ascó i Zarra, al nostre país.

Ara, les candidatures excloses tenen deu dies per a presentar al·legacions. Passat aquest termini, es publicarà la llista definitiva de candidatures admeses. La comissió estudiarà les zones candidates i farà un informe que serà traslladat al govern espanyol. Finalment, el consell de ministres designarà el municipi que acollirà el magatzem de residus nuclear, que costarà set-cents milions d'euros i que anirà acompanyat d'un parc tecnològic.