Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  17.11.2009  08:57

Obama i Hu Jintao amb voluntat d'entesa

Acorden unitat d'acció sobre el canvi climàtic, però constaten diferències sobre el Tíbet

Men?ame
 

El president dels Estats Units, Barack Obama, i el de la Xina, Hu Jintao, s'han compromès a enfortir el diàleg en un seguit de qüestions, com el canvi climàtic, a les envistes de la cimera de Copenhaguen del mes vinent, la no-proliferació de l'armament nuclear i la negociació amb Corea del Nord. Ara, Hu Jintao ha subratllat que tots dos països es continuarien tractant amb respecte mutu i sense immiscir-se en els afers interns de l'altre.

Obama i Hu Jintao han parlat en termes generals de la necessitat de cooperar per fomentar la recuperació econòmica i sobretot per prendre mesures relatives al canvi climàtic. Aquest afer és especialment important, tenint en compte que tots dos països emeten un 40% dels gasos de tot el món, però cap dels dos presidents no ha indicat cap mena de disposició concreta.

També han estat d'acord que calia frenar els programes nuclears de Corea del Nord i de l'Iran, però han constatat diferències en relació amb els drets humans i amb el Tíbet; tot i amb això, Obama ha instat Hu Jintao a reprendre el diàleg amb el Dalai Lama.