Notícies

Divendres  06.11.2009  16:38

L'aliança PP-PSC tomba la moció de suport a la consulta sobre la independència a Reus

Se n'havien presentat tres: d'ERC, d'ICV i de la CUP

Men?ame
 

PSC i PP han tombat a Reus les tres mocions presentades per ERC, ICV i la CUP de suport a una consulta sobre la independència a la capital del Baix Camp. El regidor del PSC, Eduard Ortiz, ha dit que segons la llei era 'impossible' que un ajuntament financés o donés suport a la consulta; i el portaveu del PP, Miquel Àngel López Mallol, ha apuntat que la majoria de la gent tenia problemes per culpa de la crisi mentre alguns es dedicaven a organitzar consultes.

El portaveu de la Coordinadora Reusenca Independent (CORI), Ariel Santamaria, ha estat l'únic regidor que ha votat a favor de les tres mocions presentades. Així, la moció presentada per la CUP ha rebut un vot a favor, onze abstencions i catorze vots en contra; la d'ICV, ha obtingut onze vots a favor, catorze en contra i una abstenció; i la d'Esquerra, deu a favor, catorze en contra i dos abstencions.

El portaveu d'ICV, Ernest París, ha defensat que la moció presentada pel seu grup requeia en el dret a l'autodeterminació com a pas previ per decidir quin havia de ser el futur de Catalunya. Per la seva banda, la regidora d'Esquerra, Empar Pont, ha dit que el seu partit defensava la consulta popular però sempre que es fes a partir d'una iniciativa popular, com en el cas d'Arenys, atès que l'ajuntament no podia donar-hi cobertura legal. Finalment, el portaveu del grup municipal de CiU, Carles Pellicer, ha defensat i donat el seu suport al 'dret a decidir'.