Detingut el portaveu del PP a Palma per un suposat cas de corrupció

  • Entre els detinguts també hi ha el director general d'Esports del govern Matas, l'ex-cap de campanya del PP a les Illes i el gerent del velòdrom

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
05.08.2009 - 15:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La policia espanyola ha detingut cinc persones per un presumpte cas de corrupció al velòdrom del Palma Arena. Els detinguts són: Rafael Duran, portaveu del PP a l’Ajuntament de Palma i ex-regidor d’esports; José Luis Ballester, director general d’Esports del govern Matas; Jorge Moisés, gerent del consorci que va construir el velòdrom i ex-cap de premsa d’Interior del govern de Matas; Miguel Romero, ex-cap de campanya del PP a les Illes i actual director de l’agència Nimbus Comunicación; i el responsable d’una de les UTE que van participar en el projecte.La fiscalia anticorrupció investiga suposats delictes de malversació de doblers públics, falsedat i suborn, arran de presumptes irregularitats vinculades a la infraestructura esportiva. En concret, mira d’esbrinar l’origen dels 45 milions d’euros que la Unió Temporal d’Empreses que va construir el velòdrom (Melchor Mascaró i FCC) reclama a l’actual govern, sumant gairebé el doble del cost inicial de l’obra, que rondava els 48 milions d’euros. Així, la fiscalia investiga si es van cometre pagaments irregulars als arquitectes i tècnics de la direcció d’obra del projecte.

El passat 14 de novembre de 2008, el jutge d’instrucció número 3 de Palma, José Castro, acompanyat dels fiscals anticorrupció Joan Carrau i Pedro Horrach i de la policia, van realitzar una inspecció ocular al velòdrom del Palma Arena, a fi de buscar possibles irregularitats. Concretament, la Comissió Judicial es va limitar a recórrer totes les instal·lacions del velòdrom inspeccionant les pistes, les grades i els soterranis del Palma Arena.

El conseller de Joventut i Esports, Mateu Cañellas, ja va assegurar el mateix dia d’aquells registres que la diferència entre l’import pressupostat i el cost final era ‘molt elevada’, la qual cosa ha generat un forat en la Conselleria que ‘impedirà fer moltes coses’.

Precisament, Cañellas va anunciar a començament d’aquesta legislatura que es faria una auditoria tècnica després de saber que el cost final del Palma Arena ascendia a 90,6 milions d’euros, és a dir, que suposava un increment del 89% respecte al preu final, pressupostat per Matas, situat en 47,7 milions, a causa d’una sèrie de ‘modificacions d’estructura i a la coberta i unes obres internes a l’Estadi.’



El president del Govern, Francesc Antich, ha dit avui que la construcció del velòdrom Palm Arena era un ‘cas clar’ en què no s’havien gestionat bé els diners públics. Antich ha recordat que el govern va fer saber a la fiscalia les partides irregulars que, en principi, no es corresponen amb cap actuació relacionada amb la construcció de l’equipament. Però el president ha assenyalat que havia de ser la justícia qui determinés si hi havia o no delicte.


Enllaços
Diari de Balears: Cinc detinguts pel cas Palma Arena.
Diario de Mallorca: El portavoz del PP en Cort, detenido por el caso Palma Arena.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any