Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  16.07.2009  14:37

L'Audiència espanyola controlarà sobre el terreny les obres del TGV per la Sagrada Família

Enviarà un jutge al setembre perquè determini si el temple i edificis del voltant perilla

Men?ame
 

Magistrats de l'Audiència espanyola seran a Barcelona al setembre per determinar, sobre el terreny, si les obres del TGV posen en perill la Sagrada Família, tal com va denunciar el patronat del temple. Ho ha decidit el jutge de la sala vuitena del contenciós-administratiu, José Alberto Fernández Rodera, a petició de l'advocat de l'estat, qui vol que es constati que el traçat pel carrer Mallorca no comporta cap perill.

La providència, datada del 3 de juliol, estableix que un o dos magistrats vagin a Barcelona d'aquí a dos mesos per permetre que les obres avancin prou com per poder determinar si suposen un perill real. Tot i que no és habitual, els magistrats de l'Audiència espanyola poden inspeccionar sobre el terreny les obres que són objecte de litigi.

L'Audiència espanyola ha denegat la petició del patronat de la Sagrada Família perquè el jutge visiti tot el traçat del TGV per Barcelona i no només les obres. Tanmateix, deixa la porta oberta a aquesta possibilitat i ha establert que podria 'reconsiderar' la decisió un cop el jutge sigui a Barcelona.

Dos anys de litigi

Aquesta decisió forma part del procés que la sala del contenciós-administratiu va obrir a instàncies del patronat del temple, que entén que el traçat del TGV pel carrer Mallorca pot afectar la Sagrada Família i l'estructura de vuit-cents edificis. La secció vuitena va denegar per segona volta, a l'abril, la suspensió de les obres del túnel que ha de connectar les estacions de la Sagrera i de Sants, argüint que no hi havia hagut cap canvi substancial respecte la primera denegació i que cap element posava en perill el temple. Tanmateix, l'Audiència va demanar aleshores tota la informació relacionada amb el TGV i que li fos notificat qualsevol canvi que pogués alterar el disseny inicial de l'excavació.