Barça 2.0

  • El Barça fa història a Roma, on Messi i Eto'o signen la victòria sobre el Manchester (2-0) · Desenes de milers de seguidors ho celebren als carrers de tot el país

VilaWeb
Redacció
27.05.2009 - 22:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Barça ha fet història guanyant el Manchester a Roma i aconseguint, per tant, el triplet. Eto’o ha marcat al minut nou de la primera part i Messi ha arrodonit la victòria amb un gol de cap a la segona part (2-0). A banda el primer quart d’hora, amb domini del Manchester, el Barça ha controlat sempre la pilota. Els jugadors del Barça han sabut imposar el seu estil de joc. Divuit mil culers han anat fins a l’estadi olímpic de Roma per gaudir d’aquest partit històric.El Barça, malgrat les moltes baixes a la defensa, ha estat superior al Manchester, ha pogut controlar el partit en els moments decisius, i ha marcat quan més falta feia, quan l’equip anglès escometia més. Xavi ha estat elegit el millor jugador de la final, i ha servit el segon gol de Messi. L’argentí ha superat Cristiano Ronaldo en el duel particular que han mantingut tota la vesprada, i és ben probable que a final d’any rebi la Pilota d’Or de millor jugador del món. Pep Guardiola ha destacat el fet de tenir ‘cinc o sis jugadors’ que en els moments complicats fan un pas endavant. ‘Per això estava tranquil’, ha dit.

Per la seva banda, Sir Alex Ferguson, l’entrenador del Manchester, ha reconegut la superioritat del Barça en la conferència de premsa de després del partit: ‘Han estat els millors del vespre.’

Desenes de milers de seguidors han anat a Roma per seguir en directe la final de la lliga de Campions. Els qui no hi han pogut anar, l’han poguda seguir per televisió, ràdio, internet, i també a través de les pantalles gegantines instal·lades a força indrets del país. Ara desenes de milers de seguidors del Barça celebren la Champions als carrers del país. Canaletes és, una vegada més, l’epicentre de la celebració, que durarà fins ben entrada la matinada.

El relat dels lectors de VilaWeb via Facebook

El relat d’aquestes hores històriques, l’han pogut escriure, i el poden continuar escrivint, els lectors de VilaWeb a la portada mercès a una nova aplicació per als usuaris de Facebook.

Enllaços
VÍDEO: El gol d’Eto’o l El gol de Messi.
Web oficial del FC Barcelona | Web oficial del Manchester United | Web oficial de la final de la Champions League.
Mundo Deportivo: 2-0: El Barça consigue su tercera Champions en la ciudad eterna l Sport: Barça, Barça, Barça!!! l BBC: Barça Champions of Europe l The Guardian: Manchester United fold without a fight as Barcelona claim Champions League l Gazzetta dello Sport: L’Europa è del Barcelona l Marca: El Barça se eleva al Reino de los Cielos l L’Équipe: Barcelone crée un empire l The New York Times: Barcelona Style Triumphs Over Manchester United l CNN: Barcelona claim Champions League glory.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any