Notícies

Divendres  22.05.2009  06:00

Enric Duran surt de la presó després d'haver pagat la fiança gràcies a una col·lecta

El jutge havia va imposar una fiança de 50.000 euros perquè pogués sortir de la presó

Men?ame
 

Enric Duran, l'estafador solidari, va sortir de la presó de Brians 1 ahir al vespre, després d'aconseguir, gràcies a unes donacions, els 50.000 euros de la fiança imposada pel jutge. Duran, que ha passat dos mesos a la presó, va dir abans-d'ahir que no pagaria la fiança perquè la trobava injusta, com sigui que no tenia intenció de fugir. Però gent del seu entorn va fer una col·lecta per a poder pagar la fiança i perquè Duran sortís de la presó.

En sortir, va dir que tenia 'ganes de continuar treballant' per canviar el model econòmic.

Duran va ser detingut pels mossos d'esquadra per ordre del jutge instructor arran de les denúncies rebudes el 17 de març, l'endemà d'una conferència de premsa de Duran al Rectorat de la Universitat de Barcelona, on feia quatre mesos que una cinquantena d'estudiants protestaven pel Pla Bolonya. Uns quants dies més tard, el jutge instructor va decretar presó provisional sense fiança perquè creia que hi havia perill de fugida. La defensa de Duran va recórrer la decisió, al·legant que no n'hi havia, de perill de fugida, i l'Audiència provincial va estimar parcialment el recurs.

Ara que ha pagat la fiança, Duran haurà de comparèixer una vegada la setmana davant el jutge. També ha hagut de lliurar el passaport al jutjat, com a penyora que no sortirà del país.