Tots els partits de l’oposició donen suport a la vaga de l’ensenyament públic valencià

  • La plataforma els insta a col·laborar amb les mobilitzacions anteriors al 28 d'abril

VilaWeb
Redacció
07.04.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els partits polítics que han subscrit el manifest reivindicatiu (pdf) de la Plataforma per l’Ensenyament Públic (PSPV, EUPV, Bloc, IPV i ERPV: tots menys el PP) es reuniren ahir amb la plataforma, que els va explicar les accions proposades per a abans de la jornada de vaga de l’ensenyament públic del 28 d’abril. Tots plegats van establir unes línies de col·laboració per a aconseguir adhesions i suport i per portar les reivindicacions a les corts.Marga Sanz i Antonio Arnau, coordinadora i portaveu del grup parlamentari d’EUPV respectivament, van explicar que presentarien una proposta no de llei relativa a la destinació dels recursos del pla Educa, promogut pel Ministeri d’Educació espanyol per a obrir escoles públiques de zero a tres anys.

Mònica Oltra, portaveu d’Iniciativa del Poble Valencià, va anunciar que la seva formació presentaria, el dia 29, una moció per a instar el govern valencià a donar resposta a les reivindicacions de la Plataforma. I a títol personal, va proposar que els diputats valencians portessin els fills a les corts el dia de la vaga per abonar el tancament dels centres i fer més visible la protesta.

Enric Morera, secretari general del Bloc Nacionalista Valencià, va reiterar que la culpa de les mobilitzacions era del conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora, per haver-se negat a arribar a cap compromís durant el procés negociador, i va criticar la ‘manipulació informativa’ que Canal 9 va fer de la mobilització del 29 de novembre, a la qual va dedicar trenta-cinc segons. I va fer saber que l’executiva del Bloc decidiria aviat de donar suport a la jornada de vaga i de treballar perquè la mobilització sigui un èxit.

Adolf Sanmartí, portaveu d’educació del PSPV a les corts, va dir que la seva formació difondria les convocatòries a totes les agrupacions locals i que el dia 29 presentaria al parlament una proposta no de llei que desenvoluparia els tretze punts reivindicats per la plataforma. A més a més, el dia 30 també interposarà una moció relativa a la vaga.

Ximo Graña, secretari d’ensenyament d’ERPV, va explicar que el seu partit prepararia mocions d’adhesió i de suport a la vaga i faria una crida als seus militants perquè secundessin les mobilitzacions. De passada, instà la Plataforma a no fer ni un pas enrere.

Finalment, la portaveu de la Plataforma, Gemma Piqué, va detallar les accions pensades per al dia de la vaga, com ara sessions educatives i tallers per a xiquets, en col·laboració amb la Confederació d’Associacions de Veïns i Consumidors del País Valencià.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any