Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  31.03.2009  13:45

Jordi Ausàs: 'Veig molt difícil que el govern espanyol autoritzi un referèndum d'autodeterminació'

Entrevista amb el conseller de Governació, arran de l'aprovació del projecte de llei de consultes populars

Men?ame
 

El govern ha aprovat avui el projecte de llei de consultes populars per la via de referèndum. 'Intentem aprofitar l'espai de sobirania que hi ha entre l'estatut i la constitució', diu el conseller de Governació, Jordi Ausàs, en aquesta entrevista amb VilaWeb TV. Ausàs considera que aquesta és la llei de referèndums més ambiciosa que es podia fer. 'Ara mateix no veig el govern espanyol autoritzant un referèndum d'autodeterminació', comenta.

D'acord amb la constitució, el govern espanyol ha d'autoritzar qualsevol proposta de referèndum que es vulgui fer. Els temes de consulta poden ser diversos, 'sobre qüestions d'especial transcendència', i els referèndums poden ser proposats pel govern, per un mínim de dos grups parlamentaris o per vint-i-set diputats que es posin d'acord, per un 10% del total de municipis catalans que representin un mínim de 500.000 habitants i per iniciativa ciutadana, amb la recollida d'una quantitat de signatures equivalent a un 3% del cens, que actualment vol dir unes 210.000.

En tot cas, el parlament ha de ratificar per majoria absoluta la proposta de referèndum, que el govern espanyol haurà d'autoritzar. El referèndum no serà vinculant, tret en cas d'una consulta sobre la reforma de l'estatut d'autonomia.