Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  16.02.2009  20:43

La taula per a la universitat pública comença amb desavinences entre govern i estudiants

La majoria d'estudiants han abandonat la reunió perquè volen que s'aturi el procés Bolonya i s'obri un diàleg

Men?ame
 

Els rectors universitaris i el govern han constituït la taula nacional per a la universitat pública per parlar del procés d'implantació del pla Bolonya. La comissionada d'Universitats, Blanca Palmada, n'ha fet una valoració positiva perquè s'han presentat disset dels vint estudiants convocats. Tanmateix, només cinc s'han quedat fins al final. La resta han llegit un escrit de protesta i han marxat, ja que no estan d'acord amb els termes del debat.

Segons que ha explicat a VilaWeb el portaveu del SEPC, Arnau Mallol, la reunió 'no tracta la majoria de reivindicacions estudiantils', la principal de les quals és que s'aturi el procés d'adaptació a l'Espai Europeu d'Educació Superior i s'obri un diàleg. 'Un dels punts en què es basa la taula és que el procés de Bolonya és imparable; només es mostren disposats a fer algunes petites modificacions i ho trobem insuficient', explica Mallol. Els representants dels sindicats SEPC i AEP i de les assemblees de facultat són els que s'han negat a participar a la taula.

La reunió d'avui ha servit per fixar un calendari de trobades. La propera, que es farà el 10 de març, tractarà sobre el seguiment dels plans d'estudis i la compaginació d'estudis i feina.

A més a més, la comissionada i els rectors de les universitats públiques han acordat d'obrir un procés de mediació entre les universitats i els estudiants per resoldre el conflicte que arrosseguen des de fa mesos, arran de l'aplicació del procés Bolonya, i pel qual hi ha hagut tancades a algunes universitats del país. Així, la mediació començarà, tan aviat com sigui possible, amb els sis estudiants expulsats de la UAB.