Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  05.02.2009  06:00

Nissan fabricarà un nou model a Barcelona si se'n van 1.680 treballadors

Proposa un pla de baixes incentivades i de pre-jubilacions a la Zona Franca

Men?ame
 

La direcció de Nissan va explicar ahir al comitè d'empresa que fabricaria un nou vehicle a la Zona Franca de Barcelona, si s'acordava el seu pla de baixes voluntàries per a reduir la plantilla. La idea és que se'n vagin 1.680 treballadors. La proposta es va presentar a la reunió de la direcció amb els sindicats per parlar del futur de la fàbrica i negociar l'excedent de treballadors. Aquest vehicle s'hi començaria a fabricar el 2012.

Segons aquesta proposta, els treballadors que subscrivissin el pla rebrien una indemnització de 60 dies per any treballat, amb un mínim de 20.000 euros i un màxim de 120.000.

Però el comitè d'empresa es nega a acceptar cap reducció de plantilla si no hi ha garanties i demana més concreció a l'empresa sobre què pensa fer fins que no es construeixi el nou model.

Recordem que la reducció de 1.680 treballadors és la mateixa que proposava l'expedient de regulació d'ocupació anunciat a l'octubre i retirat al gener.