Ridao: ‘Junqueras és una persona preparada, coneguda i sobiranista de debò’

  • L'executiva d'ERC aprova el nomenament d'Oriol Junqueras com a candidat a les europees

VilaWeb
Redacció
26.01.2009 - 15:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’executiva d’Esquerra ha aprovat avui la candidatura d’Oriol Junqueras per a les eleccions europees del juny. L’historiador ha estat un dels impulsors de la plataforma Sobirania i Progrés i és regidor d’ERC a l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat), tot i no ser militant del partit. ‘És una persona preparada, coneguda, d’esquerres, socialdemòcrata; un sobiranista de debò i no de saló’, ha dit el secretari general del partit, Joan Ridao.El secretari general ha valorat la formació de Junqueras, el ‘perfil humanista’ i que sigui ‘coneixedor de l’economia’. També n’ha destacat la seva trajectòria com a docent universitari, escriptor i col·laborador habitual de diferents mitjans de comunicació. De fet, el seu perfil mediàtic també ha estat determinant per ser triat candidat, ja que això li dóna ‘una notorietat indiscutible’.

Junqueras és llicenciat en Història Moderna i Contemporània, i doctor en Història del Pensament Econòmic. És professor a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i col·labora en diversos mitjans de comunicació. També ha treballat com a guionista i assessor en sèries documentals de televisió i és autor de nombrosos llibres. Ara prendrà el relleu a Bernat Joan, que va ser el candidat del partit a les anteriors eleccions europees.

En les últimes setmanes havien aparegut altres noms com a possibles candidats del partit a les europees, com ara la de la portaveu de la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD), Mònica Sabata, que havia refusat l’oferiment. Aquesta negativa va fer endarrerir encara més el nomenament del candidat republicà a les europees i va coincidir amb la proclamació de Ramon Tremosa (vídeo) com a candidat de CiU en aquests comicis.

Candidatura conjunta

Tot i l’anunci, Ridao ha explicat que Esquerra no renunciava encara a la possibilitat d’una candidatura catalanista unitària a les eleccions europees. Al seu parer, la coincidència a CiU i ERC de candidats amb els perfils de Tremosa i Junqueras podria ser un element de ‘confluència’ que acostés la possibilitat d’una candidatura catalanista.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any