NotÝcies

Divendresá 02.01.2009á 16:56

Les Illes ja tenen AgŔncia TributÓria pr˛pia

El govern vol que serveixi per lluitar contra el frau fiscal

Men?ame
 

Les Illes Balears han posat avui en funcionament la seva AgŔncia TributÓria, que recaptarÓ uns 800 milions d'euros anuals mitjanšant la gestiˇ d'uns quants impostos. El president del govern balear, Francesc Antich, ha dit que aquesta AgŔncia permetria 'avanšar cap a una major autonomia financera amb responsabilitat fiscal' i ha destacat que la finalitat seria d'agilitar els trÓmits i lluitar de manera 'mÚs eficient' contra el frau fiscal.

Justament, la directora de l'AgŔncia, Maria Ant˛nia Truyols, ha explicat que tambÚ s'engegaria una comissiˇ amb aquesta finalitat. Truyols ha destacat que, a partir d'ara, caldrien menys trÓmits administratiu: 'El retorn de diners al contribuent serÓ el mÚs rÓpid possible'.

L'AgŔncia TributÓria de les Illes gestionarÓ els impostos de successions i donacions, de transmissions patrimonials i actes jurÝdics documental, de la taxa del joc i del cÓnon de sanejament d'aigua. A mÚs a mÚs, a travÚs de convenis amb els ajuntaments, tambÚ recaptarÓ els impostos de bÚns immobles, circulaciˇ, activitats econ˛miques, multes de trÓnsit i de taxes d'escombraries i aigua.

D'aquÝ a uns dies posarÓ en funcionament la nova web, (www.aitb.es), a travÚs de la qual els contribuents podran pagar els tributs, ja que la web permet saldar quantitats de fins a 1.800 euros amb la targeta bancÓria. El telŔfon de l'AgŔncia serÓ el 902 20 15 30, operatiu de nou del matÝ a cinc de la tarda. A mÚs, tindrÓ una trentena d'oficines a les Illes, divuit de les quals recaptaran els tributs locals.