Les Illes ja tenen Agència Tributària pròpia

  • El govern vol que serveixi per lluitar contra el frau fiscal

VilaWeb
Redacció
02.01.2009 - 16:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les Illes Balears han posat avui en funcionament la seva Agència Tributària, que recaptarà uns 800 milions d’euros anuals mitjançant la gestió d’uns quants impostos. El president del govern balear, Francesc Antich, ha dit que aquesta Agència permetria ‘avançar cap a una major autonomia financera amb responsabilitat fiscal’ i ha destacat que la finalitat seria d’agilitar els tràmits i lluitar de manera ‘més eficient’ contra el frau fiscal.Justament, la directora de l’Agència, Maria Antònia Truyols, ha explicat que també s’engegaria una comissió amb aquesta finalitat. Truyols ha destacat que, a partir d’ara, caldrien menys tràmits administratiu: ‘El retorn de diners al contribuent serà el més ràpid possible’.

L’Agència Tributària de les Illes gestionarà els impostos de successions i donacions, de transmissions patrimonials i actes jurídics documental, de la taxa del joc i del cànon de sanejament d’aigua. A més a més, a través de convenis amb els ajuntaments, també recaptarà els impostos de béns immobles, circulació, activitats econòmiques, multes de trànsit i de taxes d’escombraries i aigua.

D’aquí a uns dies posarà en funcionament la nova web, (www.aitb.es), a través de la qual els contribuents podran pagar els tributs, ja que la web permet saldar quantitats de fins a 1.800 euros amb la targeta bancària. El telèfon de l’Agència serà el 902 20 15 30, operatiu de nou del matí a cinc de la tarda. A més, tindrà una trentena d’oficines a les Illes, divuit de les quals recaptaran els tributs locals.

Enllaços
Arxiu: Les Illes tindran una Agència Tributària per a combatre el frau fiscal (9-4-08).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any