Notícies

Dissabte  29.11.2008  06:00

València tornarà a sortir al carrer avui contra Ciutadania

La Plataforma per l'Ensenyament Públic preveu que la manifestació d'avui a la vesprada serà massiva

Men?ame
 

La comunitat educativa, amb el suport de diverses entitats i partits polítics, ha convocat avui una gran manifestació per a reclamar la dimissió del conseller valencià d'Educació, Alejandro Font de Mora, i contra l'obligació d'impartir Ciutadania en anglès. La portaveu de la Plataforma per l'Ensenyament Públic (entitat convocant), Gemma Piqué, preveu que la manifestació serà massiva. 'Som moltes persones cíviques i responsables que reclamem una escola de qualitat.'

Piqué espera que la protesta serveixi finalment perquè 'el govern comenci a pensar en un canvi del model educatiu.'

Explica que més d'un centenar d'autocars d'arreu del País Valencià arribaran a València curulls de manifestants a punt per a protestar contra la política educativa i cridar a favor dels deu punts de la manifestació. 'Serà una cosa grossa, malgrat l'amenaça de pluja', explica.

A banda del suport que els donen una nodrida representació de la societat civil valenciana (des d'ACPV a força associacions de veïns o el col·lectiu Lambda, entre d'altres), la manifestació també compta amb el suport del PSPV, EUPV, el Bloc i ERPV. Els partits polítics tindran reservat un espai específic per a manifestar-se, el tercer i últim bloc, perquè la plataforma no vol polititzar la demanda a favor d'una escola pública de qualitat.

Més mobilitzacions

Si la protesta no fes recapitular el govern, Piqué assegura que hi haurà noves mobilitzacions. Ja hi ha convocada una vaga (pdf) per al 17 de desembre que, segons Piqué, podria repetir-se durant el 2009. 'Si existeixen els Reis Mags, esperem que ens duguen la dimissió de Font de Mora. Però si tenim més que carbó continuarem amb les mobilitzacions, fins que Camps diga que canviarà la política educativa', explica Piqué.

Més de 18.000 euros

Piqué explica que la plataforma ha recaptat més de 18.000 euros de petites donacions (com les que recullen amb els vals d'ajut que venen per internet), gràcies als quals ha pogut pagar la campanya publicitària que ha fet en diaris i ràdio.