Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  21.11.2008  06:00

Simposi sobre la Descoberta Catalana d'Amèrica a Arenys de Munt

Men?ame
 

Arenys de Munt acull, aquest cap de setmana, el Simposi sobre la Descoberta Catalana d'Amèrica, una iniciativa que té com a objectiu reivindicar la catalanitat de la descoberta d'Amèrica i aprofundir sobre aspectes, com la culminació de l'expansió de l'estat català. Enguany el Simposi arriba acompanyat d'una manifest de suport elaborat pel periodista David Bassa i recolzat per nombroses personalitats com Isabel Clara-Simó o Víctor Alexandre.

En el manifest de suport el periodista David Bassa destaca que aquest és un simposi “que només té per objectiu aportar dades, exposar-les i debatre-les” i “és, per sobre de tot, un espai de llibertat”. El document valora també com a necessari l'organització d'una trobada en la que “especialistes de branques tan diferents com l´economia, el dret, l´heràldica o, entre d'altres, la cartografia contrastin dades, estudis i investigacions sobre la catalanitat de la descoberta d´Amèrica”. Podeu llegir el manifest i conèixer aquells i aquelles que l'han recolzat des d'aquí.

Un intens i ric cap de setmana

Al llarg de la tarda del divendres 21 i dissabte 22 tindrem l'oportunitat d'assistir a un ampli ventall de xerrades i conferències que analitzaran diversos aspectes relacionats amb la descoberta d'Amèrica. Els 100 anys d'Estelada seran presents a la trobada amb la conferència “Símbols del passat i projecció de futur” de Joan- Marc Passada membre de la Comissió 100 Anys d´Estelada. La catalanitat de Cristòfor Colom serà analitzada a ponències com “Algunes dades sobre l´estada d´En Cristòfor Colom a Badalona” d' Albert Fortuny o “ Cristòfor Colom es deia Joan: proves i raons” a càrrec de Jordi Bilbeny. Prova de la varietat de les branques que formen part d'aquest simposi és la conferència de Pere Alzina “L´entrada i dispersió del gall dindi a Europa: un possible suport a la teoria de la descoberta catalana d´Amèrica”.