Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  07.11.2008  06:00

Usuaris de la sanitat pública es concentren a Palma per reclamar de ser atesos en català

Amb el lema 'Hi tenim dret, a ser atesos en la nostra llengua a la salut pública'

Men?ame
 

El Comitè d'Usuaris i Usuàries de la Salut Pública farà, avui a les set, una concentració per a reclamar als professionals d'IB-Salut que atenguin en català els usuaris que els ho demanin. El portaveu, Pere Bueno, explica que molts pacients tenen dificultats per a canviar de llengua quan van al CAP o a l'hospital i que la incomunicació pot motivar diagnòstics equivocats. També fa saber que aquesta és la primera de les actuacions que pensen fer.

Finalment, comenta que no troba estrany que als centres sanitaris la ignorància del català que té el personal mèdic siguin font d'entrebancs. De totes maneres, una part dels metges i de les infermeres comparteix la reivindicació dels convocants i participarà en la concentració.

L'entitat, constituïda recentment, agrupa pacients que han tingut dificultats per a poder parlar en català amb personal sanitari i que s'han organitzat per reivindicar els seus drets. Té el suport de l'Oficina dels drets lingüístics.

Dos membres de l'entitat, Francesc Ramis i Margalida Valenzuela, van explicar ahir els maldecaps que han tingut per haver parlat en català als centres sanitaris. A Ramis, li van fer un diagnòstic equivocat en un cas d'intoxicació, perquè el metge que el va atendre no l'entenia, i Valenzuela ho va passar malament amb una infermera de Son Llàtzer quan li va parlar en català.