NotÝcies

Dimecresá 13.08.2008á 13:11

Cent personalitats contra els incompliments de l'estatut

La PDD prepara un acte per a mostrar el rebuig de la societat a l'actitud del govern espanyol

Men?ame
 

La plataforma Pel Dret de Decidir (PDD) vol tornar a mobilitzar la societat catalana, aquest cop per protestar contra l'incompliment de l'estatut per part del govern espanyol i la manca de respecte que diu que tÚ cap a la voluntat de la ciutadania catalana. Per˛ aquest cop no preveu de convocar cap manifestaciˇ, sinˇ que organitzarÓ un acte amb un centenar de personalitats de tots els Ómbits que mostraran p˙blicament el seu rebuig, el 7 de setembre.

Segons que han explicat integrants de la plataforma a VilaWeb, preveuen de fer una 'foto de famÝlia' amb tots els adherits al manifest, que encara han de perfilar. No serÓ un acte de masses com les manifestacions del 18 de febrer del 2006 o de l'1 de desembre de l'any passat (foto), per˛ sÝ que creuen que tindrÓ un impacte similar en la vida polÝtica catalana.

El manifest tambÚ farÓ referŔncia a la necessitat que els partits i les institucions es mantinguin units per aconseguir de millorar el model de finanšament i recordarÓ que Catalunya tÚ el dret de decidir sobre el seu futur.

Manifestaciˇ unitÓria

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, va proposar a mitjan juliol que els partits catalans es manifestessin unitÓriament l'Onze de Setembre per reclamar un millor finanšament. El vice-president d'ICV, Jaume Bosch, no hi ha tancat la porta, per˛ ni CiU ni PSC no n'han opinat p˙blicament.