Notícies

Divendres  08.08.2008  20:47

Montilla responsabilitza el govern espanyol de l'incompliment de l'estatut

Els sindicats demanen fermesa al govern · Demà acaba el termini fixat per l'estatut

Men?ame
 

El president José Montilla considera que el finançament que el govern espanyol va presentar a mitjan juliol és 'infraestatutària' i afegeix que mentre l'executiu de Zapatero diu que vol complir la llei proposa un model incomplet que no s'hi ajusta. El president català acusa el govern espanyol de ser l'únic responsable en l'incompliment de l'estatut. Ahir, la secretaria d'Organització socialista, Leire Pajín, va voler treure's de sobre responsabilitats.

Pajín, insistí que modificar el sistema de finançament depenia de totes les parts implicades i no només del govern espanyol. La dirigent del PSOE féu aquestes declaracions quan li van preguntar per la intenció dels partits catalans de fer un acte unitari si s'incompleix la data del 9 d'agost.

Els sindicats exigeixen: 'ni un pas enrere'

Els sindicats CCOO i UGT han denunciat que el govern espanyol vulnera contínuament l'estatut i han exigit el compliment immediat del nou model de finançament. Ambdós han recordat que el text és fruit d'una legalitat establerta per l'acord del parlament i del congrés espanyol, i per la ratificació dels catalans en un referèndum. Per això, quan demà acaba el termini fixat per l'estatut perquè l'executiu de Madrid concreti el nou model de finançament, els sindicats demanen al govern que no faci ni un pas enrere.

Tant CCOO com UGT coincideixen en què no complir els terminis del finançament és un 'mal precedent' en l'aplicació íntegra del nou estatut.