Notícies

Dilluns  07.07.2008  06:00

La CUP aprova els nous estatuts

L'any que ve potser saltarà a la política autonòmica

Men?ame
 

Les Candidatures d'Unitat Popular (CUP) tingueren ahir a Manlleu (Osona) la segona part de l'assemblea nacional, començada el dissabte de la setmana abans. Hi participaren més de tres-cents militants, que aprovaren els nous estatuts, enriquits amb una bona part de les esmenes presentades. En principi vigiran, pel cap baix, fins a l'assemblea extraordinària prevista per a final de la tardor.

La formació debat ara la direcció a emprendre: si continuar essent una força política municipal, o fer el salt a la política autonòmica, però prioritzant l'acció municipal. El possible salt al parlament, potser el decidirà l'assemblea nacional de l'estiu del 2009.

Un article publicat a la web de la CUP exposa que, abans de presentar-se a les eleccions autonòmiques, cal un 'debat profund i conscient de l'estratègia marcada per la CUP i pel conjunt del moviment. Sense descartar res a llarg o curt termini, a dia d'avui la feina política de les Candidatures d'Unitat Popular s'ha de centrar a enfortir el projecte municipal de l'esquerra independentista.'

Des de la fundació, la CUP ha anat guanyant implantació al territori. Els últims municipis on s'han implantat són: Almàssera, Bescanó, Blanes Gregori, Manlleu, Palau-solità i Plegamans.