Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  21.06.2008  06:00

El PSC debat les possibilitats de la web 2.0 per a la política

Militants del partit es reuneixen en un debat previ al congrés del juliol

Men?ame
 

'PSC i la web 2.0' és el nom del debat (foto) que van fer ahir els militants del Partit Socialista de Catalunya més interessats en les possibilitats de les xarxes socials a internet. Serveis com Facebook i Twitter o els blocs van ser presents al debat que, de cara al congrés que farà el PSC el mes que ve, vol dibuixar la nova estratègia del partit a internet. Segons ha dit a VilaWeb la diputada socialista Lourdes Muñoz Santamaría, 'la web 2.0 ha obert un nou context polític que cal abordar'.

Segons Muñoz Santamaría la blocosfera política catalana és molt més activa que no l'espanyola, sobretot la del PSC, però tot i això, amb la web 2.0, cal estudiar les noves possibilitats de comunicació amb els ciutadans, que 'ara tenen vies, sense intermediaris, per dir allò que pensen als polítics'. La web 2.0, explica, pot garantir 'un espai més de debat polític de més qualitat democràtica' que no d'altres però perquè funcioni cal que els polítics escoltin les aportacions dels ciutadans i els donin les eines per comunicar-s'hi.

En aquest sentit, Lourdes Muñoz Santamaría explica que els blocs que fan alguns polítics i que només s'actualitzen durant una campanya electoral malbaraten les possibilitats d'aquestes eines perquè no van prou enllà. Però tot i això, els considera legítims sempre que quedi clar que són blocs de campanya, perquè 'no enganyen a ningú'.