Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  20.06.2008  12:37

L'Audiència de Barcelona fa reobrir la causa contra Pepe Rubianes per ultratge a Espanya

Per un defecte de forma del jutjat de Sant Feliu

Men?ame
 

L'actor Pepe Rubianes serà jutjat per un delicte d'ultratge a Espanya per les declaracions que va fer el 20 de gener de 2006 al programa 'El club' de TV3. La secció desena de l'Audiència de Barcelona ha estimat (pdf) els recursos que van interposar la fiscalia i dos particulars contra l'arxivament de la causa que va dictar-ne el jutjat d'instrucció número cinc de Sant Feliu de Llobregat, n'ha revocat el sobreseïment i ha ordenat que es dicti l'obertura de judici.

L'Audiència ha considerat que el sobreseïment no es va efectuar correctament i que mancava de fonament, perquè es va produir després que el jutjat demanés els escrits de qualificació als demandants i després va decidir sobreseure'l sense que hagués ocorregut res nou que ho justifiqués.

Cap provocació

La titular del jutjat va arxivar la causa perquè va concloure que les paraules de Rubianes sobre la unitat d'Espanya no eren cap provocació i que no hi havia indicis racionals de criminalitat. No creia que es pogués dir que les declaracions, espontànies i de tot just trenta segons, fossin una provocació per als espanyols, perquè entenia que no anaven dirigides contra la nació espanyola, sinó contra una concepció d'Espanya, tal com va explicar el mateix actor.

També va quedar arxivada la causa contra el periodista Albert Om i va considerar que les tres parts acusants havien actuat de manera abusiva i maliciosa i dictava que havien de pagar, a parts iguals, els costos del judici.