Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  11.03.2008  08:21

Jordi Ausàs, nou conseller de Governació

És l'alcalde de la Seu d'Urgell i diputat al Parlament

Men?ame
 

El president de la Generalitat, José Montilla, nomena aquest dimarts, dia 11, a Jordi Ausàs com a nou conseller de Governació i Administracions Públiques, una vegada acceptada la renúncia del conseller Puigcercós. La pressa de possessió del càrrec tindrà lloc el dimecres, dia 12, després de la publicació, al DOGC, del nomenament. Ausàs és l'alcalde de la Seu d'Urgell, diputat al Parlament i cap de llista per ERC a la demarcació de Lleida en les eleccions d'aquest diumenge, dia 9.

La substitució del titular del departament de Governació i Administracions Públiques respon a la voluntat del propi conseller Puigcercós de deixar el Govern per concentrar-se en les tasques del partit.
El president Montilla, una vegada coneguda aquesta decisió, ha comunicat a la direcció d’Esquerra Republicana que el nou conseller hauria de tenir un perfil coneixedor del món local i experiència de govern. Amb aquests criteris, el conseller Puigcercós ha proposat a la màxima institució del país el nom de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Ausàs, que ha estat acceptada pel president de Catalunya.
Jordi Ausàs
Jordi Ausàs i Coll, nou conseller de Governació i Administracions Públiques, va néixer a la Seu d’Urgell (Alt Urgell) el març de 1960.
Ha estat fins ara alcalde de la Seu d’Urgell i diputat per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) al Parlament català des de 1995, en les legislatures V, la VI i la VII. Ha presidit la Comissió d’Agricultura, Ramaderia i Pesca des de 1999 al 2003, de la qual fins ara n’ha estat el portaveu del grup d’esquerra. Forma part de la comissió de política cultural, educació i universitats, i de la comissió d’estudi de la situació de les persones amb discapacitats.
En política municipal va ser regidor de l’ajuntament de la Seu d’Urgell a l’oposició entre el 1999 i 2003, i actualment i des de fa 4 anys és l’alcalde d’aquesta localitat.
En les eleccions al Congrés de Diputats espanyol d'aquest passat diumenge,dia 9, ausàs encapçalava la llista d'ERC per la demarcació de Lleida.
Ha estat professor d’EGB i mestre de català per la Universitat de Barcelona, i director de l’Escola Andorrana d’Escaldes, al Principat d’Andorra.