Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  19.02.2008  10:35

L'Enciclopèdia Catalana ja es pot consultar lliurement a internet

Comença una nova etapa de gran renovació

Men?ame
 

La Fundació Enciclopèdia Catalana ofereix lliurement a internet totes les seves obres lèxiques i enciclopèdiques. Els internautes, que ja podien consultar de franc el 'Gran Diccionari de la Llengua catalana' (GDLC), el 'Diccionari Enciclopèdic de Medicina' (DEM) i el 'Diccionari de la Llengua Catalana Multilingüe), ara també poden consultar la Gran Enciclopèdia Catalana (GEC). Aquest primer dia, emperò, l'allau de consultes col·lapsa adesiara el servei.

Més endavant, l'Enciclopèdia facilitarà als usuaris que puguin aportar-hi continguts o actualitzar-los, si bé sota supervisió editorial per a garantir-ne la qualitat i la coherència.

El president de la fundació, Agustí Montal, confia que aquest projecte tingui una transcendència cultural semblant a la que fa quaranta anys va tenir l'aparició de l'obra impresa.

Per Montal, el projecte recull la rica herència de la GEC i l'ofereix a tothom lliurement, adaptada a internet. L'adaptació inclou, entre més coses, un sistema de cerca fàcil i ràpid dels documents lèxics i enciclopèdics, en català i en anglès. Progressivament, s'hi aniran incorporant materials procedents de les obres d’Enciclopèdia Catalana, com 'Encyclopaedia' i 'El món en xifres', fins a arribar als 500.000 documents a final del 2010. També s'hi afegiran bancs de dades complementaris, com ara línies del temps i estadístiques. Una vegada tot enllestit, el país tindrà una de les millors enciclopèdies del món, amb sistemes d'actualització permanents, segons els impulsors.

De moment, les previsions són que, a la primavera, la web ja reculli 350.000 entrades, incloent-hi els últims suplements, els anuaris, els atles i el nomenclàtor de Catalunya.