Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  30.11.2007  06:00

Demà començarà la limitació dels 80 km/h als accessos de Barcelona

Tot i amb això, no hi haurà multes fins l'1 de gener

Men?ame
 

Demà començarà la prohibició de circular a més de 80 quilòmetres l'hora als accessos de Barcelona. Amb aquesta mesura, el govern català compta reduir un 17% l'emissió d'òxids de nitrogen i un 7% la de partícules i millorar, per tant, la qualitat de l'aire. La prohibició havia d'haver entrar en vigor l'1 de novembre, però es va ajornar pel caos ferroviari. Ara, el Servei Català del Trànsit no començarà a multar fins l'1 de gener.

Els conductors que vagin a més de 80 quilòmetres l'hora abans de l'1 de gener rebran una carta a casa, explicant-los que el seu comportament és sancionable i per què. Trànsit tindrà divuit radars fixos i uns quants més de mòbils als accessos de Barcelona.

L'oposició del RACC

Però el Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC) creu que la nova normativa no reduirà la pol·lució ambiental, i que la Generalitat ha calculat malament la contaminació deguda als vehicles. Segons el RACC, la causa de la contaminació no és la velocitat, sinó els 800.000 cotxes que circulen per aquestes carreteres. Per tant, proposa, més aviat, d'establir un límit de velocitat variable, que augmentaria un 15% la capacitat d'aquestes carreteres.