La tertúlia proscrita

L’antic cinema Kursaal de Can Sant Joan serà de titularitat municipal.

VilaWeb
Redacció
07.06.2001 - 00:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una històrica reivindicació dels veïns de Can Sant Joan es farà aviat realitat. L’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, ha anunciat aquest dimecres que l’antic cinema Kursaal ubicat entre el número 40 del carrer Turó i el 37 del carrer Masia passarà a ser a principi de l’any vinent de titularitat municipal. Els propietaris de la sala i el consistori han arribat a un acord de compravenda pel preu de 75 milions de pessetes, 450.759 euros. Per poder adquirir definitivament l’edifici la corporació local haurà d’esperar fins a principì de l’any vinent, quan ja s’hagi inclòs al pressupost municipal la partida destinada a la compra del nou patrimoni.
L’antiga sala del cinema Kursal de Can Sant Joan tenia tenia capacitat per a 700 butaques. Ara, amb la normativa actual de sales, l’espai podria acollir entre 400 i 500 seients. La voluntat de l’Ajuntament montcadenc és transformar l’espai en un teatre municipal no només per als veïns del barri, si no per a tota la localitat.
L’alcalde ha manifestat la intenció de reunir-se properament amb la comissió veïnal pro espais públics de Can Sant Joan que s’ha creat amb l’objectiu de reivindicar zones verdes i equipaments per al barri. Una de les principals reivindicacions del col·lectiu és precisament la recuperació de l’antic cinema Kursal i per això va pintar la façana de l’edifici amb un dibuix virtual de l’entrada d’un futur ateneu.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any