Notícies

Dimecres  03.10.2007  06:00

El fiscal demana un any i tres mesos de presó per a Jaume Roura i Enric Stern

Protestes per la presència de Felipe de Borbó a Barcelona

Men?ame
 

El fiscal de l'Audiència Nacional espanyola, Ignacio Gordillo, ha sol·licitat la pena d'un any i tres mesos de presó per a Jaume Roura i Enric Stern, acusats d'haver cremat fotografies del rei d'Espanya el 13 de setembre en una protesta feta a Girona. Tots dos van reconèixer els fets quan van declarar al jutge Santiago Pedraz i ara són acusats d'injúries greus a la corona, amb l'agreujant de disfressa, perquè duien passamuntanyes.

Hi ha previst que dijous a les deu del matí declarin a l'Audiència espanyola nou acusats més d'haver cremat fotografies del rei d'Espanya en una altra manifestació, feta a Girona el 22 de setembre. Tots els acusats consideren que cremar fotografies és un acte de llibertat d'expressió i han rebut el suport de més de tres mil set-cents individus i de tres-centes associacions. L'actuació de l'Audiència espanyola ha estat condemnada per moviments socials i independentistes, que han organitzat actes de protesta en què també s'han cremat fotografies del rei.

A banda, desenes d'antimonàrquics i d'independentistes es van concentrar ahir a la tarda a la Fira de Barcelona per contestar pacíficament la presència de Felipe de Borbó, que inaugurava la fira internacional del llibre Liber. Tot i amb això, a l'acte d'inauguració el president José Montilla va assegurar als prínceps espanyols que els catalans els respectaven i estimaven, i que calia respectar les institucions i els símbols institucionals per enfortir la democràcia.