Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  12.06.2007  07:40

Els empresaris castellonencs critiquen el retard de l'arribada del TGV

Demanen que el corredor Castelló-Tarragona es declari prioritari

Men?ame
 

La Confederació Empresarial Castellonenca (CEC) ha posat el crit al cel en saber que el Ministeri de Foment no té previst construir el tram del TGV entre Castelló i Tarragona fins l'any 2012. El seu secretari general, Rafael Montero, ha dit que retardar aquest tram fins aquesta data tan llunyana 'és una barbaritat, perquè d'ell depèn tot el corredor mediterrani, i a hores d'ara es troba a prop de la saturació'.

I recorda també la necessitat d'un doble corredor: un per a transport de viatgers i adaptat a les necessitats del TGV, i l'altre per al transport de mercaderies.

Quant a les reaccions polítiques, el diputat electe del Bloc, Josep Maria Pañella, considera inacceptable i intolerable aquest retard. El senador per Castelló del PP, Juan José Ortiz, també ha lamentat que el ministeri no consideri aquest tram com a prioritari, i ha dit que demanarà al govern espanyol que n'acceleri la construcció.

La patronal de Catalunya, també en contra

Ahir mateix, el president de la patronal catalana Foment del Treball, Joan Rosell, va dir que és incomprensible que el pas del TGV pel centre de Barcelona acumuli un nou retard de tres anys, això és, fins al 2012, quinze anys més tard del previst. Per això va emplaçar a passar comptes als gestors incompetents.