Notícies

Dimarts  24.04.2007  11:15

Satisfacció dels partits per la denegació del tancament de TV3

La jutgessa desestima la petició del govern valencià per tancar el repetidor del Mondúver

Men?ame
 

Compromís pel País Valencià, CiU i Esquerra han expressat públicament la satisfacció per la decisió (pdf) de la jutgessa del contenciós administratiu de València de denegar al govern de Camps l'ordre de tancament del repetidor del Mondúver per les emissions de TV3. Tots subscriuen els arguments de la jutgessa, segons la qual el tancament vulneraria el dret fonamental dels ciutadans de rebre informació i, per tant, és una mesura del tot desproporcionada.

La jutgessa també ha argumentat que TV3 no danyava pas l'interès públic, perquè és una televisió pública del tot legal; recorda que 'no resulta l'emissió d'una televisió clandestina, ni l'explotació d'una televisió no autoritzada, amb tecnologia digital terrestre; sinó la retransmissió de les emissions d'una televisió pública autonòmica'.

Així doncs, demà el govern no podrà dur a terme el tancament que volia fer del repetidor del Mondúver, on Acció Cultural havia convocat una concentració de protesta a les vuit del matí. El president de l'entitat, Eliseu Climent, l'ha desconvocada. Si el govern vol persistir per la via judicial per tancar els repetidors de TV3 encara pot presentar un recurs contra la resolució de la jutgessa.

També avui s'ha sabut que el jutjat contenciós administratiu número 3 d'Alacant ha concedit a la Generalitat l'autorització necessària per a tancar el repetidor de la Carrasqueta, segons informa Europa Press. Amb tot, l'acta del jutge és del 13 d'abril i diu que l'ordre de tancament s'ha d'efectuar en un termini màxim de deu dies. El termini, doncs, ja ha vençut.

La reciprocitat

Simultàniament, el govern de Catalunya i el govern valencià negocien un possible acord de reciprocitat entre TV3 i Canal 9. El conseller de Mitjans de Comunicació català, Joan Manuel Tresserras, tenia previst comunicar aquesta tarda al seu homòleg valencià, Vicent Rambla, la predisposició del govern espanyol a cercar una solució tècnica que la permeti. No ha trascendit, però, si la conversa ha tingut lloc. El ministre d'Indústria, Joan Clos, va parlar ahir amb Tresserras i es va comprometre a fer tot quant fos possible per trobar una solució.

El govern valencià ha posat dues condicions a la reciprocitat; n'és una, precisament, que el ministeri d'Indústria hi intervingui per habilitar l'espai radioelèctic necessari. La segona és que TV3 deixi d'utilitzar la denominació País Valencià, cosa que de moment no accepta el govern de Catalunya.