Notícies

Dimecres  07.02.2007  06:00

Gorbatxov s'encara amb Microsoft

Demana per carta a Bill Gates que retiri la causa contra un professor rus acusat de pirateria

Men?ame
 

L'ex-president soviètic Mikhaïl Gorbatxov ha enviat una carta al fundador de Microsoft, Bill Gates, demanant-li que intercedeixi en el cas d'un professor rus acusat de fer servir software pirata a les classes. Gorbatxov insta Gates a retirar la causa contra l'acusat, Aleksandr Pònosov, perquè el professor ignorava que allò que feia fos prohibit. També al·lega que aquest cas no té res a veure amb la lluita contra la pirateria informàtica.

Gorbatxov fa saber a Bill Gates que el professor 'ha dedicat tota la vida a l'educació, rep un sou modest i ara, arran de l'acusació, pot anar a raure als camps de presoners de Sibèria'.

Pònosov és mestre i director d'un institut de secundària de la regió de Perm, a l'est de Moscou, i, segons Microsoft va fer servir ordinadors amb programes sense llicència. El gegant informàtic l'acusa de violar la llei de propietat intel·lectual i d'haver infligit pèrdues de deu mil dòlars a la companyia.

El professor ha dit a la cadena BBC que era innocent perquè quan va fer servir els ordinadors els programes ja hi eren instal·lats. Pònosov també ha rebut el suport del primer ministre rus, Vladímir Putin.