Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  19.11.2006  00:20

Toni Espí guanya el premi de poesia dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona

Men?ame
 

L’escriptor Antoni Espí ha rebut aquesta nit de dissabte el 17é premi de poesia Comas i Maduell, dels premis literaris Ciutat de Tarragona convocats per l’Ajuntament i Òmnium Cultural. Espí ha guanyat aquest guardó amb l’obra ‘Reconstrucció’, presentada sota el pseudònim de Llorenç Cabanes, un llibre de poemes de ‘títol programàtic i vital fragmentat en quatre seccions i una divisa prèvia’, segons el propi autor.
Es tracta d’un treball resultat d’un llarg procés de refeta, perquè alguns tenen com a punt de partida poemes d’un conjunt anterior anomenat ‘Primeres paraules’ o d’un altre anomenat ‘Elegies i homenatges’, i perquè l’estructura del llibre obeeix a un pla construït i modificat diverses vegades. Espí ha qualificat l’obra de vital ‘perquè, en fer anys, ens adonem que, quan la vida es trastoca perquè la mort va modificant el cercle de familiars i amics –alguns de molt propers–, hem de reinventar-nos sense ells. I també perquè al llarg de la vida hi ha tantes i tantes petites morts, tants i tants abandonaments, tantes i tantes frustracions... que hem de fer l’esforç ètic de mantenir-nos vius i dignes, cosa que no és possible si no reconstruïm contínuament la memòria –individual i col·lectiva– com a punt de referència dels dies que han de venir ‘irremeiablement, com l’atzar o la mort’’.
Antoni Espí (Bèlgida 1956) és professor de llengua i literatura catalanes a Xàtiva. És autor de ‘Niudecorbs en blanc i negre’ i coautor –amb Tomàs Llopis- dels llibres ‘Curs de narrativa’ i ‘Curs de poesia’, i ha col·laborat en l’elaboració de materials didàctics per a les editorials Castellnou i Bromera. Amb Joan Olivares ha publicat la novel·la juvenil ‘El regne d’Albaríssia’.