Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  12.11.2006  06:00

Un bosc literari repassa el pensament català al llarg de la història

Aquest migdia s'ha fet a Sant Cugat una lectura dramatitzada de textos

Men?ame
 

Sant Cugat del Vallès ha inaugurat aquest migdia el tercer Bosc Literari de la Serreta. L'ànima d'aquest bosc particular és Víctor Alexandre, que explica que la seva intenció ha estat 'aplegar una petita mostra del pensament català al llarg de la història', amb textos de persones que, a banda del seu valor humà, han destacat per la 'defensa insubornable dels drets nacionals del poble català'. L'exposició es podrà visitar durant tot un any.

Els autors dels textos triats per Alexandre són el músic Pau Casals, el filòsof Francesc Pujols, el periodista Ramon Barnils, la poetessa Maria Mercè Marçal, l'historiador Fèlix Cucurull, els gramàtics Pompeu Fabra i Enric Valor, els escriptors Pere Capellà, Joan Oliver i Joan Fuster, i els polítics Francesc Macià, Enric Prat de la Riba i Antoni Rovira i Virgili.

En la inauguració d'aquest migdia s'hi han fet lectures dramatitzades i musicades. També s'ha recordat el periodista Ramon Barnils, fill de Sant Cugat i mort ara fa cinc anys. Un recorregut pel bosc literari, la intervenció de la coral Harmonia i un refrigeri han posarat punt i final a l'acte.