Palafrugell, el primer municipi a incorporar-se al projecte PADICAT

VilaWeb
Redacció
06.10.2006 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament de Palafrugell ha estat el primer ajuntament català en signar un conveni amb la Biblioteca de Catalunya per participar en el projecte PADICAT.

Aquest projecte, impulsat per la Biblioteca de Catalunya i que compta amb la col•laboració del Centre de Supercomputació de Catalunya (CESCA) i el suport de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) de la Generalitat de Catalunya, consisteix en capturar, processar i donar accés permanent a tota la producció cultural, científica i de caràcter general catalana produïda en format digital i que es troba disponible a la xarxa.

El PADICAT és una iniciativa capdavantera a l’Estat i té com a objectiu ser el protagonista de la futura recerca, preservació i transmissió del patrimoni digital al nostre país. Aquest arxiu confecciona la bibliografia nacional i vol ser útil a la societat i a les institucions que el formen. En una primera fase, PADICAT ha capturat 300 webs d’institucions representatives de la societat civil catalana, entre ajuntaments, universitats, col•legis professionals, partits polítics, empreses, mitjans de comunicació i equipaments culturals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any