La Universitat de València recupera ‘Comprendre el món’ de Joan Reglà

  • Reglà va ser un dels historiadors catalans més destacats del segle XX

VilaWeb
Redacció
13.09.2006 - 11:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Publicacions de la Universitat de València (PUV) acaba de llançar una nova edició de ‘Comprendre el món. Reflexions d’un historiador’, obra de Joan Reglà (1917-1973), que fou catedràtic d’història moderna de la Universitat de València durant la dècada del 1960 i un dels historiadors catalans més destacats del segle XX. Aquest llibre és un estudi del procés històric i, en suma, una síntesi del pensament historiogràfic de Reglà.’Comprendre el món’, publicat l’any 1967, és un document important d’història de les idees, que encara avui manté el vigor d’un intent de pensar el lloc de l’home en la història, la societat i el món que l’envolta.

Format al costat de Vicens Vives i influït per l’escola Annales (de Marc Bloch i Lucien Febvre a Fernand Braudel…), Reglà va deixar una empremta decisiva entre el món universitari valencià, en una època de renovació historiogràfica i de maduració cívica, cultural i política.

Aquesta obra, que forma part de la col·lecció Assaig i que traspua l’optimisme constructiu de la dècada del 1960, aporta una visió matisada de la història, lluny d’ortodòxies tancades i de rutines mentals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any