Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  28.08.2006  06:00

El català, segona llengua dels blocs segons un estudi nord-americà

El rànquing que publiquen és poc creïble

Men?ame
 

Segons Nitle, una organització nord-americana de recerca tecnològica i a favor de l'educació liberal, el català és la segona llengua més utilitzada als blocs. L'estudi NITLE Blog Census constata que dels tres milions de blocs de tot el món que Nitle té registrats, prop de dos milions són en anglès i 123.000 són en català. En francès i en espanyol n'existeixen 80.000 i, en alemany, 35.000. El rànquing sembla poc creïble, ni que només sigui per una qüestió demogràfica.

De fet, una pàgina especialitzada en blocs com Technorati, de prestigi reconegut, publica periòdicament informes sobre els idiomes als blocs. En el darrer, del passat mes d'abril, el català no apareix ni en el 'top ten'.

L'institut Nitle té indexats, actualment, prop de tres milions de blocs, dels quals dos milions són actius. Per a realitzar l'estudi sobre l'ús de les llengües i la procedència dels blocaires, Nitle ha utilitzat aquells blocs que contenen, com a mínim, cinc-cents bytes de text. Aquest ha estat l'únic criteri per a desenvolupar l'estudi. La Wikipedia defineix Nitle així (en anglès).