Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  02.07.2006  08:32

S'inaugura a Deià la casa-museu dedicada a Robert Graves

L'escriptor anglès hi va passar una bona part de la vida

Men?ame
 

La casa-museu de Ca n'Alluny de Deià, dedicada a la vida i a l'obra de l'escriptor Robert Graves, s'ha obert al públic. Grabes, nat a Londres el 1895, va comprar la finca el 1929 i va va residir-hi fins que no es va morir, el 1985. En aquest clos van néixer, precisament, algunes de les seves obres literàries més conegudes, com ara 'Jo, Claudi'. Ara el conjunt museològic de Ca n'Alluny és coordinat per un dels quatre fills, en Guillem Graves.

També hi participen dues museòlogues i un dissenyador, que han començat a dreçar un catàleg complet de tots els continguts objectuals, incloent-hi l'hort, reproduït amb allò que hi havia plantat en Graves.

Dimarts, dos dies després de la inauguració d'aquest important actiu cultural de Deià, començarà a Palma el VII Congrés Internacional Robert Graves, que es fa cada dos anys, organitzat per la Societat Robert Graves. Les conferències dels principals especialistes en la seva obra es dictaran a la Fundació la Caixa, i el dia 6 els participants faran una excursió a Deià, on visitaran Ca n'Alluny, nom triat per en Graves mateix per batejar la casa el 1929.