Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  27.06.2006  12:01

Commoció del món educatiu per la mort de Marta Mata

L'enterrament serà dijous

Men?ame
 

Els sindicats i entitats de l'ensenyament han respost, condolguts, a la mort de Marta Mata, que serà soterrada dijous. Entre les respostes més sentides hi ha la de la Fundació Rosa Sensat, de la qual Marta Mata fou cofundadora, i que ha obert al públic un llibre de condol a la recepció de la Fundació. També les de l'Escola Gavina, de la Federació d'Ensenyament de Comissions Obreres, del batlle de Barcelona Joan Clos i del president Maragall.

L'Escola Gavina publica una nota de condol a la seva web. La Federació d'Ensenyament de Comissions Obreres ha enviat una nota de premsa assenyalant la tasca de Mata en la renovació pedagògica. El president Maragall ha lamentat la mort de Marta Mata, que havia transportat l'empenta de les escoles municipals de Barcelona dels anys 1905-1907. 'Marta Mata ha estat la persona que ens ha traslladat íntegrament la tradició pedagògica catalana que va néixer fa cent anys', ha dit. També ha remarcat que la seva influència havia deixat petjada en la pedagogia del país i de fora. L'alcalde de Barcelona, Joan Clos s'ha declarat dolgut per la mort de Marta Mata, 'una persona absolutament capital per a la societat i l'educació a Catalunya' que havia contribuït a dignificar la cultura del país.

La pedagoga Marta Mata, que s’ha mort avui al matí a Barcelona, havia fundat l'escola de mestres Rosa Sensat i va tenir un paper decisiu en la reconstrucció, sota el franquisme, del moviment de renovació pedagògica. Mata, que deixa una copiosa producció bibliogràfica, havia estat diputada i senadora del PSC, regidora d'ensenyament i presidenta del Consell Escolar espanyol, i darrerament havia impulsat el Moviment de Ciutats Educad, i el 1965 va fundar l'escola Rosa Sensat per desenvolupar les especialitats de pedagogia i didàctica de la llengua escrita.

L'enterrament de Marta Mata serà dijous a la una del migdia a la sala número dos del Tanatori de Sant Gervasi (Barcelona).