Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  08.04.2006  06:00

Zapatero relleva Bono i posa dos ministres de confiança al capdavant del procés de pau

Rubalcaba a Interior i Alonso a Defensa, amb control sobre el CNI, pilotaran la negociació

Men?ame
 

Després de fer aprovar el nou estatut català per les Corts espanyoles i de l'alto-el-foc permanent anunciat per ETA, José Luis Rodríguez Zapatero va comunicar ahir important restructuració del seu govern. Concretament, potencia el sector més progressista i posa José Antonio Alonso, fins ara ministre d'Interior, al davant del Ministeri de Defensa, en lloc de José Bono que, segons que sembla, ha demanat la dimissió. Ara, al lloc d'Alonso, Zapatero hi posa Alfredo Pérez Rubalcaba.

Una de les atribucions que tindrà Alonso, un dels homes més de confiança de Zapatero, és de controlar el CNI (serveis d'intel·ligència) i la guàrdia civil, organismes a tenir en compte en el procés de pau. Tinguem present que Bono representava el sector més dretà de l'executiu espanyol i que no s'estava d'expressar en públic crítiques contundents contra el nacionalisme català i basc. Per exemple, havia dit que, com a ministre, no aprovaria un estatut que definís que Catalunya era una nació.

Ahir, Zapatero també va anunciar que Mercedes Cabrera rellevaria María Jesús San Segundo al Ministeri d'Educació, just l'endemà de l'aprovació definitiva de la polèmica LOE.