Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  10.03.2006  11:01

Els acomiadaments a RTVE poden afectar més de mig miler de treballadors del país

Hi haurà noves mobilitzacions al Principat, el País Valencià i les Illes

Men?ame
 

Més de mig miler de treballadors de Ràdio Televisió Espanyola (RTVE) al Principat, el País Valencià i les Illes Balears poden ser acomiadats, segons els sindicats, tenint en compte els números que ha presentat avui la Societat Estatal de Participacions (SEPI), que fixa en 3.133 els llocs de treball que cal suprimir a tot l'estat espanyol en el marc del pla de sanejament de l'ens públic. Això suposa fer fora gairebé el 40% dels treballadors.

Els acomiadaments formen part d'un pla de reestructuració de l'ens que també preveu deixar de fer les desconnexions territorials de TVE i el tancament de l'emissora en català Ràdio 4.

Precisament els treballadors de Ràdio 4 s'han manifestat avui al matí al passeig de Gràcia de Barcelona per a protestar contra el tancament de l'emissora. Avui, però no han pogut conèixer cap més detall sobre el futur de Ràdio 4. Per la seva banda, els treballadors del centre de TVE a Sant Cugat s'han manifestat davant de la seu del PSC. Els treballadors de Ràdio 4 i els de TVE a Sant Cugat es manifestaran conjuntament el pròxim 18 de març. De la seva banda, els treballadors del centre de TVE a Paterna i els de RNE al País Valencià també faran una manifestació dilluns vinent a les deu del matí a València.

Els sindicats alerten de la possibilitat que el pla de sanejament de l'ens suposi l'acomiadament d'uns 400 treballadors de TVE Sant Cugat i de Ràdio 4; uns quaranta de TVE i RNE a les Illes Balears i uns setanta de TVE i RNE al País Valencià.

La reestructuració de RTVE

La directora de RTVE, Carmen Caffarel, i Enrique Martínez Robles, president de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), van dir que la restructuració de RTVE incloïa el tancament de l'emissora en català; que la 2 i Ràdio 5 deixarien de fer desconnexions territorials i que alguns centres territorials de TVE reduirien l'activitat, com ara els de Sant Cugat i València. Amb això, el català quedarà pràcticament fora de la graella.

A més, la producció del canal Hispavisión deixarà de fer-se a València per anar a Madrid.

L'objectiu del pla de sanejament, segons RTVE, és moderar la despesa, augmentar els ingressos, augmentar la productivitat i reduir la plantilla.