Notícies

Dimecres  15.02.2006  09:52

L'arquebisbe de València demana perdó

Men?ame
 

L'arquebisbe de València, Agustín García-Gasco, ha demanat perdó a les víctimes de la violència masclista que s'haguessin sentit ofeses per les 'injustes, lamentables i errònies paraules' de l'article del full parroquial de l'arquebisbat. En una carta, ha especificat que ni ell ni l'església comparteixen les afirmacions del sacerdot Gonzalo Gironés. La Xarxa Feminista del País Valencià havia exigit les disculpes formals de l'arquebisbat.

La fiscalia valenciana investigarà si l'article de l'Aleluya és delictiu

La fiscalia del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià ha obert una investigació penal per a determinar si les afirmacions del Gonzalo Gironés en un article publicat al full parroquial de l'arquebisbat del València suposen un delicte. Gironés hi va justificar els maltractaments a les dones; textualment, diu que sovint 'provoquen' i que l'home 'no perd els estreps per domini, sinó per debilitat davant les provocacions'.

Les entitats valencianes de defensa dels drets de les dones han condemnat la publicació de l'article i havien demanat a la fiscalia que hi actués en contra. Ara, la delegada de Violència de Gènere de la fiscalia, Rosa Maria Guiralt (a la fotografia) investigarà si les declaracions de Gironés encaixen en algun tipus de delicte, ja que, segons ha dit Guiralt, no es poden considerar exactament apologia de la violència. La fiscalia ha iniciat la investigació arran de la denúncia presentada per un ciutadà.