Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  07.12.2005  18:59

Un atac informàtic al Diari Parlem en causa el tancament temporal

Tornarà a principis de gener

Men?ame
 

Un atac informàtic greu ha estat el punt final que ha obligat a clausurar temporalment la web informativa del País Valencià DiariParlem.com. Segons l'encarregat del manteniment tècnic de la publicació, Pere Fuset, el Diari Parlem rebia atacs informàtics aproximadament cada tres mesos, però el darrer any s'havien intensificat i l'últim ha estat prou greu com per haver de tancar temporalment la publicació fins a principis del mes de gener.

Fuset ha dit a VilaWeb que ja tenien previst fer canvis per millorar el Diari, i que aprofitaran la situació per canviar la plataforma de publicació per una de més segura que dificultarà els atacs. El Diari Parlem no ha perdut informació a causa de l'atac, però s'haurà de tornar a introduir manualment a la nova plataforma de publicació. Moltes de les agressions informàtiques contra el Diari Parlem han estat reivindicades per grups de caire espanyolista, però la publicació també ha rebut forts atacs sense reivindicació clara que pretenien accedir als continguts del servidor que allotja el Diari.

Per ara, a l'adreça web on abans s'hi podia veure el Diari Parlem, hi ha un missatge dels seus responsables on informen els lectors de la situació i afirmen que ben aviat tornaran. També hi demanen la col·laboració dels experts en seguretat informàtica per impedir futurs atacs.