Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  09.11.2005  02:19

El ple municipal desestima les al·legacions dels veïns del carrer José Maria Pemán contra el canvi de nom

El carrer es passarà a dir Miquel Porter i Moix

Men?ame
 

El ple municipal celebrat aquest dimarts al vespre va desestimar, amb els vots a favor d'ERC, PSC i ICV, l'abstenció de CiU i el vot contrari del PP, les al·legacions presentades per 34 veïns del carrer José Maria Pemán que demanen que no es canviï el nom del carrer pel de Miquel Porter i Moix o que l'Ajuntament n'assumeixi totes les despeses derivades per als veïns. Així mateix, també van desestimar una al·legació de Pere Iglesias en què demana que el canvi de nom s'ajorni fins al maig de l'any vinent ja que la seva empresa havia fet documentació nova amb l'adreça actual.
El canvi de nom es va aprovar el 12 de juliol en un ple a proposta de la Comissió creada per a revisar i actualitzar el nomenclàtor de la Garriga. Pemán va ser un ideòleg falangista vinculat a la dictadura feixista del general Franco i no va tenir cap vinculació amb la Garriga. Des de l'equip de Govern municipal creuen que 'mantenir el nom és una ofensa a la democràcia i a les llibertats'. L'Ajuntament va demanar un informe a l'Assessoria Fiscal i Comptable Berruezo-Tenas per avaluar les despeses econòmiques que cada veí pot tenir pel canvi del nom. L'informe conclou que són mínimes.