Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  25.09.2005  06:00

Vint-i-cinc anys de la política de fill únic a la Xina

Fa dos anys que les famílies tenen una mica més de llibertat

Men?ame
 

Enguany fa vint-i-cinc anys que les autoritats xineses van introduir la política del fill únic, dissenyada per disminuir la natalitat de la població. Aquesta llei prohibeix a les parelles que viuen en centres urbans de tenir més d'un fill, i a les zones rurals se'ls permet de tenir-ne un altre uns quants anys després del primer. Això ha evitat el naixement de més de tres-cents milions d'infants, però també ha provocat molts infanticidis.

Moltes parelles, en conèixer que el seu futur fill seria una nena, avortaven per tal de tornar a aconseguir un embaràs i portar un nen al món. D'aquí que en aquest país hi hagi un percentatge de dones molt inferior (seixanta milions menys) al d'homes.
L'any 2003, amb l'obertura econòmica i política del país, l'Assemblea xinesa va votar una llei que restringia el control de l'estat sobre les famílies i els permetia tenir més d'un fill, previ pagament de sis-cents euros.