La cavalcada dels Reis de Figueres, retransmesa en directe per TV3, amb motiu de l’Any Dalí.

  • A Llançà, presenten novetats, mentre que a l’Escala hi haurà traductors simultanis per a entendre Ses Majestats.

VilaWeb
Redacció
04.01.2004 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La cavalcada de Reis de Figueres, que sortirà a dos quarts de set de la tarda de la plaça Creu de la Mà, estarà inspirada en l’obra de Salvador Dalí i serà retransmesa en directe per TV3, a càrrec de Pere Escobar, conductor del programa “En directe”, Míriam Vila i Xesco Tàpies. El programa especial, que començarà a les set, oferirà connexions amb diversos punts de la ciutat relacionats molt estretament amb el pintor i amb l’univers infantil. Cadascuna de les tres carrosses reials van acompanyades de tres més reservades per als músics que amenitzaran la cavalcada.

La cavalcada de Llançà estrenarà carrosses la nit de Reis i es complementarà, hores abans, amb el tradicional campament reial que, per primera vegada, tindrà dos escenaris: davant l’església del Port i la plaça Major.La cavalcada reial a Llançà sempre arriba per mar, si el temps ho permet. Enguany s’han fet tres carrosses noves des d’on els Tres Reis saludaran als menuts i acompanyants. Davant d’ells, obrirà la comitiva l’animació de la colla gegantera.

A Roses, la comitiva reial arribarà, per mar, a les set de la tarda. En els espigons, els esperaran una estela de patges amb torxes que els conduiran fins les plataformes del trenet que serviran per dur-los fins la plaça Catalunya. Allà, els Reis seran rebuts per les autoritats locals i es faran una sèrie de parlaments des del balcó consistorial. Tot seguit, els Tres Reis d’Orient rebran als més menuts a l’envelat de la plaça Frederic Rahola.

A l’Escala, Ses Majestats desembarcaran i, a peu de platja, saludaran i escoltaran les demandes dels més petits. La rebuda culminarà, però, al balcó de l’Ajuntament on, enguany, la Colla Gegantera s’encarregarà de fer el pregó. A més, no hi haurà problemes per entendre’s perquè disposaran de traductors simultanis.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any