Quatre llibres de cuina catalans, opten als premis Gourmand World Cookbook Awards 2003

  • Són els més prestigiosos de l'àmbit gastronòmic

VilaWeb
Redacció
11.12.2003 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

D’uns anys ençà, el mercat editorial ha viscut un auge dels llibres dedicats a la cuina. Al nostre país, concretament, s’han multiplicat els títols a nombroses editorials, i fins i tot hi ha una revista mensual, Descobrir Cuina, dedicada a aquest àmbit.

Dues editorials catalanes, amb quatre títols en total, opten als Gourmand World Cookbook Awards 2003, els guardons més prestigiosos de les publicacions dedicades al món de la cuina. L’editorial Empúries ha rebut dos nominacions: un al millor llibre d’història culinària pel volum ‘Plats amb història. Vivències i opinions’, de Josep Lladonosa; i un altre al millor llibre de xef per ‘Entre mar i muntanya. Apunts de cuina a l’Empordà’, de Xavier Sagristà. L’editorial vallenca Cossetània també s’ha endut dos nominacions: el millor llibre monogràfic per ‘El Romesco’, de David Solé, i el millor llibre de cuina mediterrània per ‘Les amanides de la Mediterrània’, de la perpinyanenca Eliana Thibaut.

La cerimònia de nominació d’aquests guardons es farà aquest vespre a Madrid. I tots quatre volums passaran a ser finalistes de l’elecció dels millors llibres gastronòmics del món en cada categoria i competiran amb els llibres finalistes dels diferents idiomes (anglès, espanyol, català, gallec, èuscar, francès, afrikaans, alemany, italià, portuguès, grec, neerlandès, suec, noruec, danès, finès, islandès, flamenc, hebreu, japonès, xinès, bahasa, malaio-polinesi, rus, polonès, hongarès, xec, croat, eslovè, àrab, turc i coreà). Els guanyadors se sabran el 27 de febrer de 2004, en una gala que es farà a Barcelona.

! Publicada el 11/12

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any