Jorge Rodríguez es converteix hui en el tercer president ontinyentí de la Diputació

VilaWeb
Redacció
14.07.2015 - 00:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest dimarts es fa el ple de constitució de la Diputació de València, en el qual s’investirà el batle d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, com a nou president de la corporació supracomarcal. Rodríguez arribarà al càrrec gràcies a l’acord de govern del seu partit, el PSPV-PSOE, i de Compromís, que ostentarà la vice-presidència en la persona de M. Josep Amigó, batlessa de Bonrepòs i Mirambell.

Tots dos s’han reunit aquest dilluns amb el president en funcions de la Diputació, Juan J. Medina, qui substitueix Alfonso Rus des que l’ex-batle de Xàtiva va delegar la presidència en ser suspés de militància en el PP arran de les informacions que l’involucren en el cas Imelsa. Després de la trobada, Rodríguez ha assegurat que la seua voluntat com a responsable de l’ens és de coordinar-se al màxim amb el Consell ‘per a atendre els problemes reals de la ciutadania’ i de treballar junts per a oferir serveis en condicions com no s’han fet ‘per duplicitats o per no disposar d’un full de ruta comú’, en al·lusió a les polítiques a voltes enfrontades entre Rus i la presidència del Consell.

El ple es farà a les 12.00, al palau de la Batlia, seu de la corporació, i es podrà seguir en directe des de la web de la Diputació.

El tercer president ontinyentí

Jorge Rodríguez s’afegirà als dos ontinyentins que han ocupat la presidència de la Diputació de València. El primer a fer-ho va ser Francisco Rodríguez Téllez, en 1882. D’origen asturià, es va casar amb la germana del segon Comte de Torrefiel, i ja havia format part de la Diputació els anys 1874 i 1876.

El segon president de la corporació fou Francisco Cerdà Reig, qui hi va accedir el 1949 i es va mantenir en el càrrec fins que es va morir el 1958.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any